Recept: Vegán Pizza Queen of Peas-szel

Sok szuper visszajelzést kapunk tőletek a Queen of Peas-szel kapcsolatban, és arra gondoltunk, hogy új terepen is kipróbáljuk ezt a vegán finomságot. Ma pizzát készítünk, és az egyik főszereplőnek a Queen of Peas Fokhagymás szendvicsfeltétet választottuk. Elöljáróban annyit, hogy szuper egyszerű, nagyon finom és jó móka lesz elkészíteni.

Összetevők (4 adaghoz):

Pizza tészta:

400 g finomliszt
100 g rétesliszt
250 ml víz
15 g élesztő
1 teáskanál cukor
1 csipet só
4 evőkanál olívaolaj

Szószhoz:

1 doboz paradicsomsűrítmény (250 ml)
Bazsalikom, oregánó, fokhagyma, só, bors

Feltétek:

Queen of Peas Fokhagymás Vegán Szendvicsfeltét
Paradicsom
Gomba
Olíva bogyó
Paprika
Lilahagyma

Elkészítés

A langyos csapvizet (250 ml) egy edénybe öntjük majd belekeverünk 1 teáskanál kristálycukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és adunk hozzá egy csipetnyi lisztet. Összekeverjük az egészet és hagyjuk 15 percen keresztül felfutni.

Amíg az élesztős oldat felfut, egy kis lábosban elkezdjük hevíteni a paradicsomsűrítményt és ízlés szerint fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval, fokhagymával, sóval és borssal. Hagyjuk, hogy felforrjon, majd kb. 2-3 percig forraljuk. Néha kavargassuk.

Amíg a szósz felforr és az élesztős víz felfut, összekeverjük a kétfajta lisztet a sóval egy nagyobb lábosban vagy ha van, kelesztő edényben. Amint az élesztős oldat felfut, adagoljuk hozzá a lisztkeverékhez miközben villával kavargatjuk és tegyük hozzá az olívaolajat is. Ha ez megvan, gyúrjuk össze az egészet és rakjuk félre 1-1,5 órát kelni hagyni.

Ha megkelt a tészta, vágjuk 4 egyenlő részre és egyesével tegyük őket tepsire, formázzunk belőle pizzákat. A tepsi alá érdemes egy kis rétes lisztet szórni, nehogy letapadjon.

A pizzaformára öntsünk egy kis paradicsomszósz, rakjunk rá 7-8 szelet Queen of Peas fokhagymás szendvicsfeltétet, ízlés szerint friss paradicsomot, gombát, olívabogyót, lilahagymát és paprikát. Aki nem vegán vagy laktózérzékeny, tehet rá sajtot is,

230-250 fokos, előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig.

A végeredmény magáért beszél.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!