Történetünk

Cégünk története

A Hungaro-Food 2009 Kft családi vállalkozásként jött létre Békésszentandráson, 2009 januárjában azzal a célkitűzéssel, hogy egy olyan zöldmezős komplex élelmiszeripari beruházás valósulhasson meg, amely nélkülözi a hagyományos értelemben vett elsődleges feldolgozást. A beruházás célja többek között az volt, hogy a régióban megtermelt magas minőségű állati és növényi eredetű, elsődlegesen már feldolgozott alapanyagokból a cég korszerű tárgyi-műszaki feltételrendszerével, magas hozzáadott értékkel, kiváló minőségű magyar élelmiszert állítson elő.

A
z építkezés 2011 augusztusában kezdődött meg, 2012 decemberében történt meg a műszaki átadás, a próbaüzem pedig 2013 februárjában indult meg. Ezzel a beruházással a vállalat első körben 50 főnek teremtett új munkahelyet a régióban.A második ütem 2014 év közepére készült el, mely elsődlegesen szárazáru-kapacitás bővítését jelentette. A megnövelt kapacitás évi 4-5000 tonna magas minőségű húskészítmény előállítását tette lehetővé.
2014 év végére a harmadik ütem is befejeződött, melynél a szárazáru üzem további bővítése volt a cél. Saját gépészeti és technológiai berendezésekkel felszerelt, önálló üzemegység került felépítésre. Mindez újabb munkavállalók foglalkozgatását is lehetővé tette.Az új tárgyi- műszaki feltételrendszernek köszönhetően mindösszesen havi 600 tonna készítmény előállítására alkalmas az üzem. Az üzem kapacitása és higiéniai rendje olyan szintre emelkedett, hogy rugalmasan tud alkalmazkodni az aktuális piaci kihívásoknak.
Ma már egyre több minőségi sajátmárkás és brand terméket állítunk elő, melyeket sorra ismernek meg és ismernek fel, jelenlétünk egyre erősebb ebben a szegmensben.

A húskészítmények előállításra felhasznált alapanyagok döntő többsége korábban import volt, elsősorban német, osztrák és lengyel forrásból, de az elmúlt években már egyre erőteljesebb részt képvisel a magyar hányad.
Hagyományos magyar termékeink húsalapanyagainak forrása kizárólag a régió és a nemzeti parkok, a felhasznált fűszerek többsége pedig a történelmi Magyarország területéről származik. 

Az általános vevői elégedettségi szint magasan megfelelő. Esetlegesen előforduló nem-megfelelősség esetén az alkalmazott BRC élelmiszerbiztonsági szabványnak megfelelően felvesszük a kapcsolatot a reklamáló féllel, a reklamáció okát azonnal kivizsgáljuk, erre külön kialakított reklamációkezelési utasítással rendelkezünk. Kiemelkedően jó kapcsolatunk van a SPAR, COOP, ALDI és AUCHAN, valamint egyéb, kisebb-nagyobb kereskedelmi partnerekkel belföldön. Dinamikusan fejlődik a HORECA szegmens is.

A külföldi piacon való jelenlétünk egyelőre nem számottevő, viszont folyamatosan bővül, illetve nagy hangsúlyt fektetünk az export piacaink bővítésére. Export tevékenységünk a szerb, román, szlovák partnerek felé folyamatos, viszont a török és egyéb keleti értékesítés még szezonális, illetve a vegán termékcsaládunk bevezetése folyamatban van Németországban. Rövidtávú célunk a kínai piacra történő beszállítás, ennek érdekében megkezdtük a kínai hatóságoknál cégünk auditálását és reményeink szerint még ebben az évben megkezdhetjük a szállítást Kínába.